Kansa-koulu Sosiaalihuollon asiakasasiakirjalain toimeenpano

Kansa-koulu-hanke on valtakunnallinen hanke, joka toteutetaan sosiaalialan osaamiskeskusverkostoa hyödyntäen. Tarkoituksena on (1) tukea kansallisten luokitusten ja asiakirjarakenteiden toimeenpanoa sosiaali- ja terveydenhuollon tuotanto-organisaatioiden asiakastietojärjestelmiin, niin että ne noudattavat sosiaalihuollon asiakasasiakirjalain vaatimuksia, (2) kehittää sosiaalialan henkilöstön osaamista ja valmiuksia tuottaa sosiaalihuollon asiakastietomallin mukaisia asiakastyön dokumentteja ja (3) tukea sosiaalialan organisaatioiden valmiutta liittyä valtakunnalliseen sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on myöntänyt hankkeelle valtionavusta ajalle 1.8.2015 – 31.12.2017. Hanketta hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy, Socom. Kansa-koulu -hankkeen aluekoordinaattorina toimii Pikassoksen alueella 1.9. alkaen Anni Kuhalainen. Lue lisää Kansa-koulu-hankkeesta Socomin sivuilta www.socom.fi/kansa-koulu

Pikassoksen alueella Kansa-koulu -hanke järjestää esim. kirjaamisvalmennuksia, pääkäyttäjäverkoston tapaamisia sekä koulutustilaisuuksia. Materiaalia pääkäyttäjäverkoston tapaamisista sekä koulutuksista löydät hankkeen aineistopankista

Kirjaamisvalmennukset järjestetään alla olevan aikataulun mukaisesti keväällä ja syksyllä 2017. Ensimmäiset ryhmät kirjaamisvalmennuksista on jo valmennettu. Toisen vaiheen valmennukset ovat alkaneet Kanta-Hämeessä ja käynnistyvät Pirkanmaalla ja Satakunnassa syksyllä. Kirjaamisvalmennuksista lisätietoja antaa suunittelija Anni Kuhalainen.

Toisen vaiheen kirjaamisvalmennukset

Näistä valmennuksista on jo päivämäärät tiedossa ks. alla oleva lista. Lisätietoja kohderyhmästä ja aikatauluista saat aluekoordinaattorilta. Tästä linkistä näet valtakunnallisen aikataulusuunnitelman.

Hämeenlinna 27.4., 10.5., 23.5., 8.6.2017 (Hämeenlinnan Raatihuone)
Tampere 12.9. (Tipotien sosiaali- ja terveysasema, Tampere), 26.9., 10.10., 24.10.2017 (Valtuustosali, Tampere)
Pori 20.9., 3.10., 17.10., 1.11.2017 (Porin Taidemuseo)